Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Γιατί μου αρέσει ο Νικολά - Μέρος Β'

1. Η γκόμενα απλά δεν υπάρχει, που λένε και οι πιτσιρικάδες. Μην μπούμε σε συζήτηση 3ης Γυμνασίου (προτιμώ την Κλώντια από τη Σίντυ)˙ ο τύπος έβαλε γκολ σε τελικό Champions League, για να μην πω Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

2. Πήρε το γνωστό ρητό «Τι κάνει ο άνθρωπος για να πηδήξει» και το πήγε σε εντελώς άλλη διάσταση.

3. Όσοι προσπαθείτε «να ξεπεράσετε έναν επώδυνο χωρισμό» ή να «μαζέψετε τα κομμάτια σας» μετά το διαζύγιο, αρχίστε να κρατάτε σημειώσεις. Τον παρατάει η πρώην με υπονοούμενα του στυλ «εγώ, ολόκληρη γυναικάρα, τι ήθελα με το ζουμπά, θα επιστρέψω στο μεγάλο μου έρωτα»˙ ο Νικολά μέσα σε δυο βδομάδες γεμίζει όλα τα εξώφυλλα στον κόσμο με φωτογραφίες του, χεράκι χεράκι με την Κάρλα, στις Πυραμίδες. Ενίοτε, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται και ζεματιστό.

4. Επειδή οι ιστορίες του στυλ «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» καλό είναι να πατάσσονται εν τη γενέσει τους, η πρώτη κυρία της Γαλλίας τα είχε για 9 χρόνια με το Μικ Τζάγκερ. Το παλιοκόριτσο!

5. Αγχωμένοι με την καινούρια δουλειά; Τρέξιμο, ε; Πού καιρός για γυναίκες και εξόδους; Αν ποτέ ο Νικολά εκδώσει τα ημερολόγια του, θα δούμε την εξής καταπληκτική σημείωση: «Επιτέλους στο Προεδρικό Μέγαρο. 3 μμ Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από Τζωρτζ Μπους. 5 μμ Συνάντηση με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων. Επίδειξη πρωτόκολλου εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων. 9 μμ Πρώτο ραντεβού. Νομίζω ότι είμαι ερωτευμένος.»

6. Οι ψηλές γυναίκες ανέκαθεν ήταν φετίχ και ο γίγαντας, ψυχή, αν όχι και σώματι, Νικολά και εδώ δίνει ρεσιτάλ για το τι κάνουμε αν το μωρό μάς ρίχνει ένα κεφάλι: Το πείθουμε πως το πρόβλημα το έχει αυτή που είναι 1,75 και όχι εμείς με το 1,60 μας. Μετανοημένη η νεαρά πετάει όλα τα ψηλοτάκουνα και κυκλοφορεί, πλέον, μόνο με μπαλαρίνες. Αν υπήρχε πλαστική εγχείρηση αφαίρεσης περιττών, κάθετων, πόντων, να είστε σίγουροι πως η κα Μπρούνι θα την είχε, ήδη, κάνει. Ο μόνος που τον πλησιάζει είναι ένας φίλος μου, βάρους 135 κιλών, που αποκαλεί την – ψηλόλιγνη – σύζυγό του «χοντρούλα».

7. Έχει πείσει τους διάφορους πολιτικούς αναλυτές ότι δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την οικονομική κρίση, τη διεθνή ασφάλεια και για τις προοπτικές διεύρυνσης της ΕΕ. Σκοτίστηκε!. Φρόυντ και Δαρβίνος. Όλα σε αυτό τον πλανήτη γίνονται για ένα και μόνο λόγο: Πιστέψτε με, δεν είναι το Σύμφωνο Σύγκλισης και Σταθερότητας.

8. Πέρα από τις πλάκες, όμως, ο Πρόεδρος, το έχει πιάσει το θέμα καλύτερα από όλους μας. Η πολιτική, όπως και η ζωή, δεν θέλουν τέχνη: χαμόγελο, τύχη και ένα καλό ράφτη θέλουν. Δηλαδή, τόσα χρόνια, οι υπόλοιποι, σοβαροί, ηγέτες του Δυτικού Κόσμου τι κατάφεραν; Μήπως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες επειδή, εκτός από τη χρεοκοπία του συστήματος, δεν έχουμε και Κινέζους στρατιώτες να βαράνε σκοπιές στον Μπιγκ Μπεν; Ο Νικολά, εκτός από Ζάχο Χατζηφωτίου και Πορφίριο Ρουμπιρόσα, έχει μελετήσει και Τολστόυ. Οι δυνατότητες του ατόμου να αλλάξει το ρου της ιστορίας είναι μηδαμινές, άσχετα από το αν είναι ο στρατάρχης Κουτούζωφ ή ο τελευταίος Γάλλος γρεναδιέρος. Επομένως, η συμβουλή είναι μία: άραξε, κάτσε αναπαυτικά και απόλαυσε τη διαδρομή. Προσοχή στην πολυθρόνα: Είναι αυθεντική Louis ΧΙV.

9. Αν και ήδη ο Νικολά είναι θεός – και κάτι παραπάνω ημίθεος! – νομίζω ότι οφείλει στην υστεροφημία του και το επόμενο βήμα, που θα τον εδραιώσει στην κορυφή του Ολύμπου. Σε κανά δύο χρόνια τον κόβω να παρατάει την Κάρλα για ανώτερο/νεότερο μοντέλο. Ο Κολοσσός, ταπεινά, προτείνει στο maitre τη Bar Rafaeli: σουπερτούρμπο τεκνό, 23 χρονών, εξώφυλλο στα μαγιώ του Sports Illustrated (έχετε δει κανένα άντρα να διαβάζει Vogue;), βγαίνει με το Λεονάρντο ντι Κάπριο (ο Νικολά φαίνεται να τα προσέχει αυτά). Το κυριότερο, όμως, είναι ότι είναι Ισραηλίτισσα. Και επειδή, σε αντίθεση με το Monsieur S, υπάρχουν πολλοί που το έχουν χάσει εντελώς, φανταστείτε τι βαθυστόχαστες και βαρυσήμαντες αναλύσεις έχουμε να διαβάσουμε για τη «φιλοσιωνιστική στροφή της Γαλλίας» και την «ανατροπή του status quo στη μέση Ανατολή».

Αν είχατε ένα τραπεζίτη φίλο που είχε γκόμενα την Elle McPherson και τον βλέπατε στο δρόμο τι θα του λέγατε; «Πώς βλέπεις τις κινήσεις Τρισέ για τα επιτόκια», ή «μέγιστε γκουρού δίδαξέ μας το καμάκι»; Εκείνος που έχει ανέβει στην εκτίμησή μου από αυτή την ιστορία, εκτός από τον ίδιο το Σαρκοζί, είναι ο Μπερλουσκόνι. Είναι ο μόνος (μεγάλος παίχτης και αυτός), που όποτε συναντιούνται πετάει σπόντες, κλείνει το μάτι και, γενικά, δεν αποφεύγει το θέμα Κάρλα. Όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες, παίρνουν το περισπούδαστο τους ύφος και ασχολούνται, δήθεν αδιάφοροι, με τα μεγάλα ζητήματα της πολιτικής. Ρε σεις. Ακούτε τον Αλέφαντο να μάθετε μπαλίτσα.

Θα σκάσει μύτη η Μέρκελ σε καμιά Σύνοδο Κορυφής αγκαζέ με το Μάρκους Σένκενμπεργκ και θα πήξει το σύστημα.

3 σχόλια:

  1. Το συστημα επισης θα πηξει οταν επιτελους η Ελλαδα αναδειξει Ρομα πρωθυπουργο(αρκει να μην ειναι ο Παιτερης)και εμφανιστει σε Συνοδο Κορυφης με την συζυγο του-επισης ρομα αοιδο-Ειρηνη Μερκουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Έλληνας είναι πολύ μαμάκιας. Το παίζει μεγάλος εραστής, καμακώνει ξέκωλα στη Μύκονο, αλλά στο τέλος θα παντρευτεί καθωσπρέπει κορίτσι από το σπίτι, με το πιάνο και τα γαλλικά της.

    Η μόνη ελπίδα για να δούμε βεριτάμπλ ποιοτικό σκυλί στο πλευρό έλληνα πρωθυπουργού είναι να εκλέξουμε κανένα ανύπαντρο, κρυπτογκέυ και αυτός, προκειμένου να μην εμφανίσει το Γιάννη ή τον Κώστα, να αρχίσει να κυκλοφορεί, για ξεκάρφωμα, με τραγουδιάρες και μοντέλα "για να προβάλει τις ομορφιές της Ελλάδας στο εξωτερικό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ta obvious choices θα ήταν Σταύρος Δαϊλάκης (protege της Στέλλας Μπεζαντάκου) και Παναγιώτης Ψωμιάδης... Από την άλλη πλευρά, δεν βλέπω νέο Κουλούρη ή Κατσιφάρα... ούτε βέβαια τον Giorgakis να βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του...
    Αλλά πάντα περιμένω την έκπληξη από εκεί που δεν την περιμένει κανείς... Αλέκα με τεκνό από Χfactor ίσως???...

    ΑπάντησηΔιαγραφή