Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Διακήρυξη τορπίλη και ο Ντεντέ...

Γκιαούρης σημαίνει στην τουρκική γλώσσα άπιστος και ήταν υβριστική ονομασία των χριστιανών που είχαν την θεία τύχη να ζουν υπό τον Οθωμανικό ζυγό.
Για μας είναι μια λέξη που συναντήσαμε στα σχολικά εγχειρίδια,πριν βέβαια τους αλλάξουν τον αδόξαστο οι αναθεωρητές-εθνομηδενιστές, άσχετοι και φυτεμένοι ιστορικοί τύπου Ρεπούση.
Ο Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ είναι μειονοτικός δημοσιογράφος, στην Θράκη.Χρόνια τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ μας τον παρουσιάζουν σαν μετριοπαθή και φιλειρηνικό άνθρωπο.Στο βίντεο θα δείτε τον "μετριοπαθή" αυτό άνθρωπο να βγάζει λόγο ενόψει των ελληνικών εκλογών του 2007,όπου μέσα σε ένα παραλήρημα εθνικιστικού μίσους παροτρύνει τους ομοθρήσκους του να μην ψηφίζουν "γκιαούρηδες".
Προ ετών παραλογιζόμενοι πολιτικοί,δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί(λίγοι είναι ευρέως γνωστοί,τους υπόλοιπους τους έβαλαν για μπούγιο,για κομπάρσους)υπέγραψαν ένα ιλαρό κείμενο όπου ζητούσαν από την Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει επισήμως συγνώμη για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Ναι,ναι καλά διαβάσατε να ζητήσει η Ελλάδα συγνώμη για την σφάγη μουσουλμάνων στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.Τα επιχειρήματα γέματα ψέμματα και παραλογισμούς. Και καλά οι υπογράψαντες (Σ.Μάνος,Α.Ανδριανόπουλος Ν.Δήμου, Π.Κουναλάκης, Ν.Μπίστης και οι κομπάρσοι) δεν ντράπηκαν να βάλουν την υπογραφή τους σε τέτοιο κατάπτυστο κείμενο. Δεν ντράπηκαν να ζητήσουν τον εξευτελισμό της πατρίδας τους.Δεν ντράπηκαν να βάλουν το όνομα τους δίπλα στον Βοσκόπουλο, ο οποίος είναι αρχηγός του Ουράνιου Τόξου(=κομματίδιο που προπαγανδίζει τις θέσεις των Σκοπίων στην Ελλάδα και παίρνει ελάχιστες χιλιάδες ψήφους).Τουλάχιστον δεν ντράπηκαν να βάλουν το όνομά τους δίπλα στον γκρίζο-λύκο Ντεντέ;

Το κείμενο τορπίλη εναντίον της Ελλάδας:http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=1276&mid=192 και οι υπογραφές...Εύγε πεμπτοφαλαγγίτες!
Ακολουθεί το βίντεο του συνυπογράψαντος Ντεντέ...

8 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι εκει που τελειωνει η λογικη αρχιζουν οι ν/φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτεσίλαε

    Μας μπέρδεψες με το ποστ σου.

    Η δομή έχει ως έξης:

    Μερος Α

    Γράφεις «Κοιτάξτε τι λέει ο τάδε που μας τον λένε και προοδευτικό.» – Ακολουθεί βιντεάκι. -

    Εγώ δεν τον έχω ξανακούσει τον τάδε. Νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο background για το ποιος είναι, ποιος ο ρόλος του στη μειονότητα της Ξάνθης και προπαντών (μια και είματε μπλογκ και όχι εφημερίδα) κάποιος σχολιασμός από σένα.

    Ως έχει μας δείχνεις απλά ένα τύπο που λέει τους Έλληνες γκιαούρηδες.

    Μερος Β

    Το 2005, διαβάζουμε στο λινκ που έδωσες, καμιά εκατοστή πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί υπέγραψαν μια δήλωση με την οποία καταδίκαζαν τις ακρότητες των Σέρβων στη Βοσνία και τη συμμετοχή Ελλήνων σε αυτές. Ζήτησαν μάλιστα και την επίσημη συγγνώμη του Ελληνικού κράτους.

    Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω πώς συνδέεις το πρώτο με το δεύτερο μέρος. Νομίζω πως το κοινό στοιχείο είναι ότι ανάμεσα στις υπογραφές είναι και αυτή του παραπάνω δημοσιογράφου.

    Πρώτη παρατήρηση είναι ότι μια άποψη δεν κρίνεται από το ποιοι την υποστηρίζουν. Πολλές φορές υπογράφουμε πράγματα που μας φαίνονται σωστά («Κλείστε το Γκουαντάναμο») χωρίς να ελέχχουμε τις υπόλοιπες υπογραφές.

    Τώρα στη διακήρυξη αυτή καθ’εαυτή πάλι περιμένουμε κάποια επιχειρηματολογία από σένα.

    Αποκαλείς το κείμενο κατάπτυστο. Πού έγκειται η διαφωνία σου;

    - Θεωρείς πως δεν έγιναν ακρότητες στη Βοσνία ή πως έγιναν και από τις δύο πλευρές;
    - Θεωρείς πως δε συμμετείχαν Έλληνες;
    - Θεωρείς πως ακόμα και αν συμμετείχαν Έλληνες το επίσημο ελληνικό κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη;

    Δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο αν δεν οριοθετηθεί με ακρίβεια το θέμα της συζήτησης. Ίσως σε άλλο πιο «πολιτικό» μπλογκ όλα τα παραπάνω να μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα. Στην περίπτωση του Καφτερού, όμως, νομίζω, ότι μας χρωστάς μια εξήγηση τόσο για τα γεγονότα όσο και για την άποψή σου πάνω σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε βρίσκω το γράμμα πεμπτοφαλαγγίτικο, δηλαδή στην ίδια κατηγορία με διακηρύξεις του ΚΚΕ για σλαβική Μακεδονία, ή εστω προσωπικά ενοχλητικό, οπως η χρησιμοποίηση του σφυροδρέπανου ή της σβάστικας σαν πολιτικό σύμβολο σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ίσως δεν το πιασα γι αυτό κι εγώ ζητώ επεξήγηση. Με αυτή την ευκαιρία ισως είναι καλή ώρα για μια συζήτηση του τι σημαίνει προοδευτικός και φιλελεύθερος;

    Για τον Ντεντέ τι να πούμε, το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι, εμείς, ως Ελληνες στο αίμα, έχουμε χειριστεί καλά το θέμα μειονότητες; Αν όχι τότε ποιά η έκπληξη για τύπους Ντεντέ;

    Φιλικά Βάλρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kolossus,

    ανλαμβανω να σε ξεμπερδεψω οσο μπορω.Το θεμα ειναι λιγο δυο σε ενα με χαλαρη συνδεση μεταξυ τους.Εξηγουμαι.
    Ο εν λογω κυριος ειναι ηγετικο στελεχος της μουσουλμανικης μειονοτητας στη Θρακη.Για χρονια τον εβλεπα σε εκπομπες της ελληνικης τηλεορασης,
    οπου μας τον παρουσιαζαν ως μετριοπαθη και φιλησυχο.Τον βλεπουμε στο βιντεο σε συγκενρωση της Τουρκικης Ενωσης Ξανθης(οργανωση που ειχε κριθει παρανομη απο τα ελληνικα δικαστηρια)να γινεται κηρυκας μισους.Το υφος του και η χρηση της λεξης "γκιαουρηδες" ειναι ενδεικτικα του τροπου σκεψης του.Επαναλαμβανω δεν ειναι τυχαιος.Παιζει σημαινοντα ρολο στα δρωμενα της μειονοτητας,εξου και οι(και εδω ειναι η χαλαρη,οντως,συνδεση με το β μερος) υπογραψαντες το κειμενο τον φωναξαν να ενωσει και αυτος την φωνη του στην καταγγελια της χωρας μας.
    Παμε στο δευτερο μερος.Τα γεγονοτα γνωστα.Σερβοι παραστρατιωτικοι προεβησαν σε εκτεταμενη σφαγη στην πολη της Σρεμπρενιτσα.Ανευρεθηκαν λεγεται 10000(αν θυμαμαι καλα) πτωματα μουσουλμανων σε ομαδικους ταφους.Η καταδικη της διεθνους κοινοτητας υπηρξε αυστηρη για ενα αποτροπαιο εγκλημα πολεμου.
    Η ιστορια ομως ειναι πολυ μπλεγμενη και μονο οι σφουγγαριστρες της Νεας Ταξης μιλουν με βεβαιοτητα για το τι συνεβη πραγματικα.Παντα μιλαω με στοιχεια.Θα συμφωνησουμε -ελπιζω-πως δεν υπαρχει πιο αρμοδιος να μας διηγηθει την ιστορια,χωρις υστεροβουλιες,απο τον επικεφαλης της ειρηνευτικης δυναμης του ΟΗΕ στο Σαραγεβο,τον στρατηγο Lewis MacKenzie,o οποιος μςταξυ αλλων λεει:

    "What happened next is only debatable in scale. The Bosnian Muslim men and older boys were singled out and the elderly, women and children were moved out or pushed in the direction of Tuzla and safety. It's a distasteful point, but it has to be said that, if you're committing genocide, you don't let the women go since they are key to perpetuating the very group you are trying to eliminate. Many of the men and boys were executed and buried in mass graves.

    Evidence given at The Hague war crimes tribunal casts serious DOUBT on the figure of "up to" 8,000 Bosnian Muslims massacred. That figure includes "up to" 5,000 who have been classified as missing. More than 2,000 bodies have been recovered in and around Srebrenica, and they include victims of the three years of intense fighting in the area. The math just doesn't support the scale of 8,000 killed.

    Nasar Oric, the BOSNIAN MUSLIM military leader in Srebrenica, is currently on trial in The Hague for war crimes committed during his "defence" of the town. Evidence to date suggests that he was responsible for KILLING AS MANY SERB CIVILIANS outside Srebrenica as the Bosnian Serb army was for massacring Bosnian Muslims inside the town"

    ΠΗΓΗ:http://www.transnational.org/SAJT/features/2005/MacKenzie_Srebrenica.html

    Και τωρα παμε στο τελειωτικο χτυπημα στους λακεδες της Νεας Ταξης.Τι λεει το Διεθνες Δικαστηριο;ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ,ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΜΙΧΑ:
    "The UN's highest court today exonerated Serbia of direct responsibility for the slaughter of 8,000 Bosnian Muslims at Srebrenica in 1995, but ruled that it failed to act to prevent the genocidal massacre."

    και ακομη:"Judge Rosalyn Higgins, the president of the court, said: "The court finds that the acts of genocide at Srebrenica cannot be attributed to the respondent's (Serbia) state organs."

    ΠΗΓΗ:http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1441632.ece

    Οταν λοιπον το Διεθνες Δικαστηριο δεν κρινει ενοχη την Σερβια ως κρατος,ερχονται οι πραιτωριανοι της αμερικανοσυνης-που μονο σκοπο εχουν να σπασουν το ηθικο του ελληνικου λαου-και ζητανε απο την Ελλαδα ως κρατος να ζητησει συγνωμη,επειδη 12(αριθμος 12)Ελληνες πολεμησαν με τους Σερβους.Και απο που προκυπτει οτι οι 12 αυτοι ηταν στο συγκεκριμενο πεδιο μαχης;Απο τον γνωστο και μη εξαιρετεο κ.Τακη Μιχα:

    "Non-Serb participants in the killings
    According to the report by Agence France Presse (AFP), a dozen Greek volunteers took part in the massacre at Srebrenica.[59] These persons belonged to the Greek Volunteer Guard (ΕΕΦ), an integral part of the Drina Corps and were either members of Golden Dawn, a Greek neo-Nazi organisation, or mercenaries.[citation needed] According to a book by Takis Michas, a Greek flag was raised in Srebrenica following the fall of the city[60] while Radovan Karadžić had honored the volunteers.[61] The motivation of the Greek citizens in the massacre was to support their "Orthodox brothers" in battle.[62]
    )
    πηγη:http://en.wikipedia.org/wiki/Srebrenica_genocide#cite_note-58,
    Ο Μιχας που πρωτοστατει σε καθε ανθελληνικη ενεργεια,παρεθεσε τον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ 12ΑΤΟΜΩΝ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΤΥΠΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.θΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΤΡΕΛΕΣ,ΑΛΛΑ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ:ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...(με αυτον και τους ομοιους του θα ασχοληθω σε αλλο αρθρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις Πρωτεσίλαε.

    Ως απάντηση και σε σένα και στο Walras κάνω τις εξής σκέψεις για το γράμμα:

    - Οι επίσημες συγγνώμες έχουν γίνει πολύ της μόδας τις τελευταίες δεκαετίες (ΗΠΑ στους Αφροαμερικάνους για το δουλεμπόριο, Μεγ. Βρετανία στην Ιρλανδία για την Πείνα της Πατάτας, Βατικανό για τη στάση της Καθολικής Εκκλησίας στο Ολοκαύτωμα)

    - Η ανεπίσημη δραστηριότητα δεν αποκλείει την επίσημη συγγνώμη (πχ Βρετανική κυβέρνηση και Άγγλοι χούλιγκανς)

    - Αν οι Έλληνες συμμετέχοντες στα γεγονότα ήταν όντως της τάξης των 10-20 σε μάχες με χιλιάδες νεκρούς (και άρα δεκάδες χιλιάδες εμπολέμους) είναι όντως απορίας άξιο γιατί θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη το ελληνικό κράτος. Πάντως δε θεωρώ την επίκληση για συγγνώμη ως το πλέον επιλήψιμο σημείο της διακήρυξης. Μπορεί να την κατανοήσει κανείς υπό την έννοια του «Νοιώθω ένοχος που έστω και ένας συμπατριώτης μου έκανε τέτοια πράγματα».

    - Είναι αλήθεια ότι την περίοδο του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου η Ελλάδα βρέθηκε απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Εδώ στον Καφτερό πάντα λέμε ότι «η αλήθεια δεν είναι στατιστική». Από την άλλη δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε πως η αλληλεγγύη μας στο σερβικό λαό (θεμιτή) μας έκανε να υποστηρίζουμε πολύ ύποπτες μορφές (Μιλόσεβιτς, Κάραζιτζ, Αρκάν, Μλάντιτς). Το ότι και οι άλλοι είχαν ισάξιους (ή χειρότερους) δεν είναι απαραίτητα επιχείρημα.

    - Διαβάζουμε στην διακήρυξη (και αυτό το σημείο με παραξένεψε περισσότερο): «Aλλά σε αντίθεση με αυτούς, με τον υπόλοιπο κόσμο, σε αντίθεση με όλη την Eυρώπη, εδώ μας παραπληροφόρησαν και μας ενέταξαν άκριτα σε ένα κοινό ψυχολογικό μέτωπο με το εγκληματικό καθεστώς Mιλόσεβιτς.» Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι το υποκείμενο των ρημάτων παραπληροφορώ και εντάσσω. Η κυβέρνηση, τα Media, οι γιουγκοσλαβικές μυστικές υπηρεσίες; Νομίζω εδώ έχουμε, απλά, μια προσπάθεια λαϊκισμού: «Ελληνικέ λαέ, είναι αλήθεια πως όσο κράτησε ο πόλεμος εσύ ήσουν υπέρ των Σέρβων, ακόμα και όταν προέβησαν σε πράξεις που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε. Αλλά δε φταις εσύ, φταίνε αυτοί που σε παραπληροφόρησαν στο όνομα της ορθοδοξίας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Βαλρας ανερωτήθη τι σημαίνει προοδευτικός και φιλελεύθερος.

    Εγώ έχω να σου κάνω ως πρόταση για μελλοντικό ποστ, Πρωτεσίλαε, να μας μιλήσεις για το νεοφιλελευθερισμό. Έχω προσέξει πως συχνά καταφέρεσαι εναντίον του και υποψιάζομαι ότι δε μιλάς μόνο για τα οικονομικά τύπου Φριντμαν αλλά και για ένα άλλο πλέγμα αντιλήψεων στην πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις. Πραγματικά πιστεύω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να επεκταθείς λίγο γιατί αυτά τα πράγματα δεν είναι προφανή (πχ ο Ρήγκαν και η Θάτσερ, παρότι νεοφιλελεύθεροι στα οικονομικά ήταν κατεξοχήν συντηρητικοί σε θέματα κοινωνίας-ιδεολογίας-ηθικής).

    Αν είναι να σε ακούμε (πάντα με ενδιαφέρον) να καταφέρεσαι εναντίον πολιτικών όπως ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος θα θέλαμε μια πιο συστηματική κριτική των θέσεών τους. (Νομίζω τα οικονομικά μπορούμε να τα αφήσουμε στην άκρη. Και γνωστά είναι πάνω-κάτω και τα έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές στο μπλογκ με αφορμή την κρίση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι για τις οικονομικες πτυχες του θεματος υπαρχουν αλλοι αρμοδιοτεροι εμου.θα προσπαθησω εν καιρω να επιχειρησω μια χαρτογραφηση του εν ελλαδι (νεο)φιλελευθερισμου.Βεβια αυτα τα πραγματα θελουν δουλεια και χρονο, που δεν εχουμε.Υπαρχει σε εκκρεμοτητα και ο Γουντχαουζ ε,μην ξεχνιομαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα κατάλαβα όλα. Δεν χρειάζομαι εξηγήσεις. Κουναλάκη μου, δεν με έχεις απογοητεύσει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή