Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η Δικτατορία του Παραλόγου και της Συντήρησης

Η εξέγερση του πολυτεχνείου έριξε τη δικτατορία των συνταγματαρχών (επίκαιρο).

- Οι δικτάτορες παρέδοσαν εθελοντικά την εξουσία μετά απο Εθνική Καταστροφή. Προηγήθηκαν 7 ολόκληρα χρόνια γελοίας δικτατορίας (σύγκρινε Στάλιν ή έστω Αυγούστο Πινοσέτ). Κατα τη διάρκεια της επταετίας η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων συμβιβάστηκε, έκτισε τον πύργο των Αθηνών, και πανηγύρισε το Γουέμπλει. Εξαιρέσεις υπήρξαν, αλλα η κληρονομιά τους εκφυλίστικε στα ζιβάγκο των συντρόφων της Αλλαγής και τα γκαζάκια του Σημίτη στην Αμερικανική Πρεσβεία Έτσι κάπως φτάνουμε στις ΄΄νύχτες του Αλέξη΄΄.

Το σύγχρονο Ελληνικό κράτος είναι αστυνομικό και βίαιο.

- Ξεκίνα δοκιμάζοντας να μην παρκάρεις επί πεζοδρομίου στο Κολωνάκι ή έξω απο την νομαρχία Αττικής. Και τα σκουπίδια στον κάδο παρακαλώ. Για βία προτείνω μια νύχτα στον υπόγειο της Μόσχας ή τα βουνά του Κανταχάρ. Αν μιλάμε για ψυχολογική βία δες τη δημοφιλή εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου για Κορκολή.

Η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ ειναι επιχειρήσεις με στρατηγική σημασία για την Εθνική Aσφάλεια.

- Η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ ειναι επιχειρήσεις με στρατηγική σημασία για την Εθνική Πτώχευση.

Για την ανεργία των νέων φταίει η συρροή μεταναστών και τα ξένα μονοπώλια.

- Για την ανεργία των νέων φταίει το μεγάλο Κράτος ή αλλιώς ο Εθισμός στην Ασφάλεια ή αλλιώς το Παραμύθι της Νεότητας Μηδενικής Διακύβευσης. ΄΄Για το καλό των παιδιών μας΄΄. Για τους Νέους όμως υπάρχει πάντα μια Κίνα. Η το Μπαρ Χόξτον στο Γκάζι.

Ο Δημήτρης Παπαιωάννου είναι πρωτοπορία.

- Ναι αν ζεις στο Σόχο η το Βίλλατζ της δεκαετίας του 80 ή το 2008 σε μια βαθειά συντηρητική χώρα που εκτονώνει τα συμπλέγματα της σε ΄΄επαναστατικά΄΄, και κατα κανόνα επιδοτούμενα, χάππενινγκς. Το να φοράς αγγλικό πουλόβερ δε σε κάνει ΄Αγγλο – πόσο μάλλον η βυζαντινή χλαμύδα δε σε κάνει Θεοδώρα.

Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση ειναι το ιδεολογικό και πραγματικό τέλος του δόγματος της ελεύθερης αγοράς.

- Μακριά απο τον Περισσό και κάπου στο Σίτι του Λονδίνου (οδός Λόμπαρντ?) κάποιοι αυριανοί γκόλντεν μπόιζ (γκερλζ?) μπροστά σε οθόνες μετράνε το δούναι και το λαβείν του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό να πουλήσουν. Οταν πέφτουν τα ομόλογα τι κάνουν τα επιτόκια των υπερχρεωμένων? Οι σωστές απαντήσεις κερδίζουν 1000000000000 Ισλανδικές κορώνες.

Η Λιάνα Καννέλη ειναι προοδευτική και ασυμβίβαστη δημοσιογράφος και πολιτικός.

- Και στον Πόλντο δεν αρέσουν τα μπιφτέκια.

1 σχόλιο:

  1. Θα προσθέσω:

    Όλως τυχαίως, η Ελλάδα είναι πρώτη σε όλα τα μεγέθη που δεν είναι εύκολα μετρήσιμα: το τοπίο, ο καιρός, η θάλασσα, το λάδι, η φιλοξενία, το φιλότιμο, οι πιλότοι, οι ειδικές δυνάμεις, τα πανεπιστήμια, οι γιατροί. Το γεγονός πως σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες όπου υπάρχουν αντικειμενικές στατιστικές πιάνουμε πάτο είναι εντελώς άσχετο και, πιθανότατα, ξένη προβοκάτσια.
    (Με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, βέβαια, όπως, η Νάνα Μούσχουρη και η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή