Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Η απαγωγή του Αλογοσκούφη

Περίεργες μόδες εμφανίζονται στον τόπο μας. Απαγωγές με στόχο υψηλότατα λύτρα, συλλήψεις ταραχοποιών από την αστυνομία, κινήσεις από τη πλευρά του πρωθυπουργού κ.λ.π.

Ευτυχώς έλειπα από τη χώρα λίγο πριν και ελάχιστα μετά από τον ανασχηματισμό. Λέω ευτυχώς γιατί αν ήμουν εδώ θα αναγκαζόμουν να σχολιάσω εξελίξεις που μου προκάλεσαν ανάμικτα αλλά πολύ έντονα συναισθήματα. Επειδή λοιπόν κατανοώ ότι δεν είναι ωραίο να πανηγυρίζεις όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του, είμαι ευγνώμων στη Μοίρα που φρόντισε να απουσιάζω τη μέρα που ανακοινώθηκαν οι απολύσεις.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ για λίγο στον κ. Αλογοσκούφη, όχι για άλλο λόγο αλλά για να δικαιολογήσω τον τίτλο του σημερινού κειμένου. Ένας φίλος μου λοιπόν, εξαιρετικός στη δημιουργία conspiracy theories, διάβασε στις Κυριακάτικες εφημερίδες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε δέκα αστυνομικούς-σωματοφύλακες στο πλευρό του Αλογοσκούφη για να κατευνάσει το θυμό του επειδή βρέθηκε εκτός κυβέρνησης. Έξαλλος λοιπόν μου είπε ότι οι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι κριτικάρουν οτιδήποτε αρνητικά και να «δικάζουν».

Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι η φύλαξη Αλογοσκούφη έχει νόημα δεν είναι απλή φιγούρα, διότι ο άνθρωπος κινδυνεύει να απαχθεί από δύο διαφορετικές ομάδες απαγωγέων.

Η πρώτη ομάδα αποτελείται από εγκληματίες που στοχεύουν στον εκβιασμό και τα λύτρα. Αυτοί οι κακοποιοί λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του φίλου μου, έχουν κατατάξει τον Αλογοσκούφη σε μία ομάδα ανθρώπων που διαθέτουν πολλούς πάμπλουτους φίλους που σίγουρα δεν θα τον άφηναν αβοήθητο σε μια δύσκολη στιγμή.

Οι φίλοι αυτοί είναι για παράδειγμα τραπεζίτες που βοηθήθηκαν από τις δεκάδες ρυθμίσεις και αποφάσεις που ευεργέτησαν το παραδοσιακό τραπεζικό κατεστημένο ή κάποιοι επιχειρηματίες που κέρδισαν πολλά χρήματα από κάποιες αποφάσεις του κ. Αλογοσκούφη όπως π.χ. από το άρθρο 24 του ν. 3522/2006 περί παροχής δικαιώματος επιλογής υπαγωγής στο ΦΠΑ των εμπορικών κέντρων (π.χ. The Mall).

Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μαζέψουν μέσα σε ένα δίωρο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να σώσουν έναν φίλο που τους στάθηκε όταν τον χρειάστηκαν και που τώρα πραγματικά κινδυνεύει.

Η δεύτερη ομάδα απαγωγέων δεν έχει υλικά κίνητρα. Θα ήθελε απλά να τιμωρήσει τον πρώην υπουργό επειδή έχει φίλους τους παραπάνω. (Νομίζω ότι είναι προφανές ότι αστειεύομαι αλλά επειδή είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος αφελής θα βρεθεί να πιστέψει έστω και ψήγμα της παραπάνω ιστορίας σχετικά με την «απαγωγή Αλογοσκούφη», οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι όντως αστειεύομαι).


Κατά έξι περίπου φορές υπερκαλύφτηκε η προσφορά εντόκων γραμματείων από το δημόσιο, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο και εξέθεσε σε μεγάλο βαθμό τις «Κασσάνδρες» που «τιτίβιζαν» τις τελευταίες μέρες. Η μεγάλη ανταπόκριση του επενδυτική κοινού μπορεί ταυτόχρονα να εκληφθεί και ως χειροκρότημα για την τοποθέτηση του Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του υπουργού Οικονομίας. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήταν το χειροκρότημα για την απόλυση του προηγούμενου. Ορισμένοι είναι τόσο κακεντρεχείς... αλλά σίγουρα διαθέτουν χιούμορ...

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα καλύψει το ποσό των 100.000 ευρώ που οφείλει ο Κώστας Λαλιώτης στον Κώστα Μητσοτάκη μετά από απόφαση δικαστηρίου. Τι περίεργη διαδρομή χρημάτων... Σαν να αποφασίσει ο σύλλογος στήριξης φυλακισμένων « Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ» να πληρώσει πρόστιμο που επεβλήθη στον Μπιλ Γκέιτς για αθέμιτο ανταγωνισμό μετά από αγωγή του Γουόρεν Μπάφετ.

Τελειώνοντας, επιθυμώ να σας παραθέσω το σχόλιο ενός μεγάλου, ενός σοφού άνδρα σχετικά με τον πρόσφατο πυροβολισμό κατά του νεαρού αστυνομικού: « Ήταν ένας εργαζόμενος που δέχθηκε κατά την ώρα της εργασίας του δολοφονική επίθεση». Αλέκος Αλαβάνος! Πάντα εύστοχος, πάντα καλόκαρδος, πάντα χειρότερος από την προηγούμενη φορά.

6 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Πάτροκλε θα ήθελα περισσότερη διευκρίνιση για τον νόμο 3522/2006 (άρθρο 24)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε ο νόμος αυτός δίνει πολύ απλά τη δυνατότητα στα διάφορα Malls να μην καταβάλλουν ΦΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χέσε μας ρε Πατροκλε. Τα λεφτά τα πήρε ο ... απαχθής. Σε καλή μεριά του!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή